jueves, 6 de agosto de 2009

EL POU DE LES SERRETES

El pou de les Serretes formaba part d'un obra d'ingenieria, mai acabada, per emportarse l'aigua del barranc de la Mare de Deu a Sant Jordi. A mitat de 1936, cuan Franco va fer el cop d'Estat, va ser utilizat com a fossa comú. Ara ens queda un monument funerari en record dels guanyadors "los mártires de la Santa Cruzada". Lo normal, com es fa a tots els puestos, seria que algú es preocupes de llevar-lo. Llegir mes

3 comentarios:

  1. D'allò més interessant, aquest article, tot i que alguns detalls siguen discutibles. Per exemple: com va ser que es va retirar la llista dels ¡Presentes! de l'eslgésia.
    Una boan pregunta sobre el monòlit de les Serretes seria a quina administració correspon, o bé si es troba en un terreny particular, cos aue no crec, ja que és a la vora de la futura (?) autopista A-68...

    ResponderEliminar
  2. El que marca la llei és que son les administracios o particulars les que han de fer cumplir la llei. La futura autovia A-68 arribarà fins la Jana. Sembla curiós que en altres llocs es facen enderrocar elements que es troben dins les afeccions dels vials i eixe haja sobreviscut tant de temps.

    ResponderEliminar
  3. Esborrant els monuments s´esborra la memòria d´uns fets, com puga ser l´assassinat i llançament als fons d´eixe pou de veïns de Càlig, Canet, Benicarló, Sant Jordi o Beseit, entre d´altres, a mans dels comités frontpopulistes. Si els assassins foren els de l´altrecantó, potser els monuments no molestarien tant.

    ResponderEliminar