miércoles, 3 de febrero de 2010

QUI MATA MES?


Qui mata mes?
Les catàstrofes naturals o la pobresa?
Estos dies tots els informatius de les televisions i radios, i la prensa escrita de tot el mon, han fet del terratrèmol de Haití la notícia mes important.
Es molt trist el que ha pasat allí, un terratrèmol, ha asolat un pais i ha deixat decenes de mils de morts.
Ajud humanitari de tots els llocs, comptes bancaris per recaptar diners, governs de tot el mon "civilitzat" portán material (les nostres sobres?)etc.; tots pareix que vulguen salvar al poble haitià, pero si l'ajud es hagués fet abans de la catàstrofe, en parlariem tan?
A Japó un terratrèmol similar, 7,1º de l'escala Richter, va provocar UN mort i molt poquets ferits. Llavors, casi que podriem asegurar que les catástrofes naturals, maten gent als llocs mes pobres del planeta; dins del mateix Haití les zones residencials han sortit molt menys perjudicades que els barris perifèrics de les ciutats.
Haití, l'anomenada PERLA NEGRA DEL CARIBE, era la colònia mes rica que tenia França, ara i avans de terratrèmol es el pais mes pobre del continent americá.Pot ser hauriem de estudiar un poc l'historia d'este pais, per entendre a la situació que han arrivat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario