domingo, 26 de abril de 2009

BARALLES DE GALLS


Les baralles de pollastres van mes allá de simples espectacles sangrients, son una font rica de coneiximents naturals on impera l'esprit de lluita i de superació inquebrantable, on es pren al rival com excusa per la superació personal.

Les baralles de pollastres están privadas al nostre país, pero no per aixó, van haber uns cuants afortunats que el pasat diumenge día 19 d'abril i al " palenque arena" de la porta principal de l'ermita de la Font de la Salut, van poder asistir a un simulacre de pelea de galls.

Un pollastre vell volia seguir impresionant, a la concurrencia, sobre els seus dominis del territorí, en aixó que apareix un pollastret jove en ganes de reivindicar el seu poder.La cosa pareix ser que no va arribar a mes, no van haber ni picotades ni volantins intentan clavar els espolons, simplement es van dedicar a plantar les crestes. Aixo si, el pollastre vell moralment es va trobar molt ferit, per lo cual va amenaçar al jove en estes paraules "De aixo t'en recordás". Com be diuen els dichos populars DOS POLLASTRES AL MATEIX GALLINER, NO POT SER.

Los galleros, que son el que entrenen als galls, estaben prop, pero no van vore el simulacre de pelea. Tambe diuen los dichos populars , en referencia als galleros, HOME ROIG I GOS PELUT, VAL MES MORT QUE CONEGUT, de COIXO NO NI HA CAP DE BO, de HOME DE ULL CAIGUT, APARTAT QUE EN SERAS FOTUT.

No hay comentarios:

Publicar un comentario