jueves, 7 de mayo de 2009

VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA


Vergonya, caballers, vergonya!, este es el darrer treball del Grup Valenciá Al Tall. Esta cantata está dedicada a les paraules que va pronunciar Jaume I, en veure que els seus cavallers no gosaven avançar a la batalla de Portopí, durant la conquista de Mallorca.
Jo no vull parlar d’historia, vul parlar d’una votació que s’ha fet a les Corts Valencianes sobre una proposta de Compromís, en la cual, el PSPV a votat en contra. Es tracta de la adhesió de la Generalitat Valenciana al Institut Ramón Llull.
El Institut Ramón Llull, te com a finalitat la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura en totes les seves modalitats, Així com com la seva difusió fora del domini lingüistic, tenin en compte totes les seves modalitats i variants. Alguns ajuntaments governats pel PSPV i son membres desde fa temps, entre ells el de Morella governat per Ximo Puig home molt important dins del socialisme valenciá.
Lo normal es que davant de este tipo d’iniciatives, els contraris sempre siguen els mateixos, los que volen dividir a la societat per custions culturals, lingüistiques i sempre fen por sobre la invasió del catalanisme, es a dir la dreta blavera valenciana de la cual treu un bon rédit polític el PP valenciá.
El Sr. Alarte, Secretari General del PSPV, va donar la ordre als seus diputats de votar en contra de la proposta de Compromís, la portaveu del grup va intentar defensar lo indefensable perque no seu podia ni creure ella mateix lo que estaba dient, el PSPV ha cambiat d’estrategia política, en lloc d’arrimarse a l’esquerra vol estirar vots de la dreta. Jo desde la meva ignorancia m’atreveixo a dir-li al Sr. Alarte que anan en contra de lo que sempre a defensat el PSPV ,fen-li reverencies al Arquebisbe i tiran-li els tejos a l’esglesia, será difícil que puga guanyar les eleccions.
R.Llatser


Vos aconselle llegir este article de opinió del levante emv firmat per Joan Ribo


http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050700_5_586470__Opinion-Senyor-Alarte

1 comentario:

  1. Seria interessant l'adhesió de la Generalitat Valenciana a l'Institut Ramón Llull, a vore si d'una vegada aprens a escriure en eixa llengua catalana que tant defens, no?

    ResponderEliminar