miércoles, 30 de septiembre de 2009

QUE ES EL CORRELLENGUA ?


El Correllengua és una activitat ludicofestiva al mateix temps que reivindicativa sobre qüestions que afecten la llengua i la cultura dels pobles del País Valencià. Qui fa aquesta reivindicació és la societat civil. Participen des de escoles, instituts, alumnat d’aquests centres, associacions de pares i mares, professorat, gent anònima i també personalitats del món de la política, de les arts i de la cultura.

Promogut per Acció Cultural del País Valencià, aquests actes del Correllengua tenen lloc a començaments del mes d’octubre coincidint amb l’inici del curs escolar, tant en Primària com en Secundària i amb l’emblemàtica data del 9 d’octubre, diada del País Valencià.

Com el govern valencià fa poc pel redreçament cultural del nostre poble, en valencià, la societat civil manifesta el seu desig que això siga possible dins del conjunt de pobles que parlen la mateixa llengua: el català.

A més, aquest any s’hi ha afegit una nova iniciativa, la de TV sense fronteres, la qual demana que es puga veure TV3 sense cap tipus obstacle, ni tècnic ni polític.
Viçent Cervera
Setembre-2009

No hay comentarios:

Publicar un comentario