jueves, 1 de octubre de 2009

ACCIO CULTURAL DEL PAIS VALENCIA

Acció Cultural del País Valencià
us invita a participar en els actes del Correllengua que tindran lloc a la ciutat de Castelló proper divendres, 2 d'octubre.

- A les 19:30, cercavila pels carrers del centre, acompanyant la Flama de la Llengua.
La cercavila eixirà des de l'Institut Sos Baynat i recorrerà els carrers Moncofa, Rafalafena, Maria Agustina, Major, Plaça de la Pau, Gasset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla i l'avinguda del Rei, fins arribar a l’estàtua de Jaume I.
Durant el trajecte, la Flama serà portada per representats de diferents AMPAs, associacions culturals i cíviques, sindicats i formacions polítiques, que s'hi aniran rellevant, com a mostra de suport al Correllengua i a tot el que representa en defensa del valencià. La Flama anirà acompanyada també pel grup de dimonis Botafocs.

- A les 20:30, davant de l'estàtua del Rei Conqueridor, "Homenatge a Jaume I, la senyera i la llengua que ens va dur".

En primer lloc, representats de la societat castellonenca en les seues diferents
facetes signaran públicament l'escrit en defensa de la TV3 de la campanya "Televisió sense fronteres", una adhesió a la qual podran sumar-se totes les persones que així ho vulguen.
A continuació, es llegirà el Manifest del Correllengua 2009, la lectura del qual enguany anirà a càrrec del periodista Juli Hernàndez.
En acabar, les diferents entitats i grups participants realitzaran l'habitual Ofrena a Jaume I, en finalitzar la qual la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló interpretarà la Muixeranga, i hi haurà un remat de focs a càrrec del grup Botafocs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario