domingo, 14 de junio de 2009

ESTUDI D'INTEGRACIO PAISAJISTICA

Esta semana a les Associacions locals ens han convidad per explicarnos lo que es vol fer a la partida Esqueroles, una mina que ocupa dos cuadrícules per traure argila o pot ser sauló.
Ens han convidad per cumplir el trámit legal ESTUDIO INTEGRAL DEL PAISAJE. Dins de este trámit esta el Plan de Participación Pública que es on entrem la gent del poble.
Ens han donat una enquesta, a l'ajuntament hi ha mes, la cual la poden fer tota la gent que vulgue, hasta inclús los jovens majors de 16 anys i els forasters que venen al poble per pasar les vacances.
Es molt important que la gent façe l'enquesta, tan los que hi estiguen a favor com los que hi estiguen en contra, al fi i a la cap ens estem jugant el futur del poble, personalment crec que la gent encara tenim a la memoria les explosions que feien tremolar el poble, cuan bufava el vent les cases plenes de pols i de la forma que es van deixar les mines cuan van abandonar, ni se va reomplir res ni es va replantar res tampoc i de benefici al poble no crec que en donesen molt, pot ser mes mal que be. A l'empresa que vol explotar aixo, a Traiguera tots la coneixem molt be.
Esta foto que veeu, es al puesto on volen treure el saulo, al fons esta el collet d'Enguix el cual si la cosa tira endavant desapareixera. Es vol rebaixar el terreno a nivell de la carretera de Morella, lo que vol dir que hi hauran uns taluds mol alts, posiblement mes de 60 m.
Desde la Associació de Veins "Té Roqué" aconsellem a la gent que participe en l'enquesta, valorant el paisatje com li agrade a cadascu.


- Un poble que cuida el seu paisatje, que conserva la seva identitat cultural i paisajistica, incrementa la cualitat de vida dels seus habitants i es mostra al exterior com un lloc agradable per viure, treballar o anar de vacances.

-El paisatje constituix un recurs favorable per a les activitats económiques, en una bona gestió i una bona ordenació es pot contribuir a la creació de llocs de treball.

-Si protegim el paisatje, protegim la salut pública, la cualitat de vida i contribuim a la millora de la calitat ambiental, conservan tan le especies vegetals com animals i mantenim el caracter del lloc.

Si vols vore la foto aerea de la zona punxa aqui..

No hay comentarios:

Publicar un comentario